Hard Rock Cafe

Et fremtidsikret POS-system med lokal support

”Avenyn” i Göteborg er ikke kun byens største boulevard, det er også et populært område for restauranter og natteliv. Tre af de største restauranter, Hard Rock Café, O’Learys og Joe Farelli er praktisk talt naboer på denne travle gade. De har tilsammen 630 siddepladser, og på en typisk lørdag betjener de omkring 1500 gæster.

Anders Winblad COO Hard Rock Café

Restauranterne administreres af det samme selskab, Nordic Restaurant Group, som også driver Hard Rock Café-franchises i Stockholm, Helsinki og Oslo. Nordic Restaurant Group har længe brugt et POS-system som i store træk fungerede godt. Forholdet til leverandøren var dog knap så godt. Den svenske supportafdeling lukkede hvilket betød, at betydelig viden om det lokale marked også gik tabt.

Stigende krav til support

Nordic Restaurant Group havde foretaget en ændring i organisationen hvilket også betød nye krav til IT-support. Virksomheden plejede at have en ansat til IT-opgaver, herunder styring af POS-systemet og intern support ved mindre problemer. Vi ønskede at bruge færre interne ressourcer på IT hvilket betød, at vi måtte foretage en ændring i rollerne. Restauranterne havde derfor mere behov for support fra leverandøren, siger Anders Winblad, Chief Operating Officer hos Nordic Restaurant Group.

På baggrund af dette kiggede Nordic Restaurant Group på en ny POS-løsning. Det grundlæggende krav var at der skulle være mulighed for lokal support hele tiden. Og ligesom tidligere ønskede man at POS-systemet skulle implementeres på tværs af virksomheden, men styres centralt. På denne måde kan mange administrative opgaver, såsom opdatering af menuer, benyttes på alle restauranter uden at flere personer behøver at gøre det samme arbejde.

At have lokal support er vigtigt, men vi ønsker også et POS-system der udvikles og vokser over tid, tilbyder nye smarte tekniske features som restauranterne kan benytte, således at vores medarbejdere kan bruge mere tid på gæsterne. Med Trivec fandt vi den løsning, siger Anders Winblad.

Centralt POS med integrationer

Trivec kunne tilbyde det centraliserede POS-system som Nordic Restaurant Group ledte efter, herunder de nødvendige integrationer. Trivec begyndte først samarbejdet med Nordic Restaurant Group i 2012 da virksomheden åbnede sin O’Learys sportsbar i Göteborg. Denne positive oplevelse, sammen med det faktum at Trivec tilbød en løsning, som ville passe til hele virksomheden, viste sig at være afgørende for valget.

Som kunde er det klart lettere for os at arbejde med Trivec end med vores tidligere leverandør. En fordel er at mange af vores nye ansatte allerede kender systemet, da det bruges mange andre steder, siger Anders Winblad.

I begyndelsen havde Nordic Restaurant Group installeret Trivec i deres svenske Hard Rock Café- og Joe Farelli-restauranter. Under installeringen blev der opsat skærme i køkkenet,som skulle erstatte de gamle printede kvitteringer.
Næste gang er det Hard Rock Café-restauranter i Norge og Finland. Anders Winblad forventer ingen sprogbarriere under disse implementeringer da virksomhedens interne processer og systemer allerede er på engelsk.

Om Nordic Restaurant Group

Administrerer Hard Rock Café-franchises i Norden og O’Learys- og Joe Farelli-restauranter på Avenyn I Göteborg. Virksomheden har knap 350 ansatte og en årligt omsætning på 280 mio. SEK i deres seks forretningsenheder. Fire af disse benytter Trivecs POS-løsning med i alt 31 kasseapparater.

Kontakt os

Når du har udfyldt dine oplysninger, vil du blive kontaktet af en af vores dygtige eksperter som vil fortælle dig mere om vores produkter og vise, hvordan de fungerer i praksis.